Πάρτε «άριστα» στην επιλογή εξωτερικής επίπλωσης μέσα από 5 tips!

Πάρτε «άριστα» στην επιλογή εξωτερικής επίπλωσης μέσα από 5 tips!
Όταν το καλοκαίρι διαδέχεται την άνοιξη και βελτιώνεται ο καιρός αισθητά, όλοι προτιμούν να κάθονται στο μπαλκόνι του διαμερίσματός τους, στην αυλή ή στον εξωτερικό χώρο που η κατοικία τους ή το εξοχικό τους διαθέτει προκειμένου να απολαύσουν τις ηλιόλουστες μέρες. Σίγουρα ένα καλαίσθητο, πρακτικό και άνετο περιβάλλον προσφέρει παραπάνω χαλάρωση, οπότε η επιλογή των κατάλληλων επίπλων και αντικειμένων εξωτερικής επίπλωσης και διακόσμησης, είναι σημαντική!

Αν λοιπόν επιθυμείτε να εξοπλίσετε τον εξωτερικό σας χώρο με καρέκλες, τραπέζια και είδη exterior design που σας αντιπροσωπεύουν, θα πρέπει να λάβετε υπόψη πως τα έπιπλα εξωτερικού χώρου (όπως και τα έπιπλα εσωτερικού χώρου), βγαίνουν σε πολλά σχέδια, διαστάσεις και υλικά οπότε η επιλογή τους πρέπει να γίνεται υπολογίζοντας πολύπλευρους παράγοντες. Για να αγοράσετε την κατάλληλη outdoor επίπλωση δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

Προϋπολογισμός budget

Πριν ξεκινήσετε την έρευνα στα μαγαζιά, καλό θα ήταν να έχει προϋπολογιστεί το ποσό που θα δαπανήσετε δημιουργώντας ένα όριο στις αγορές σας έτσι ώστε να μην ξεφύγετε! Η σχέση ποιότητας-τιμής παίζει πρωταρχικό ρόλο όποτε σε κάθε περίπτωση θα ήταν προτιμότερο να αγοράσετε εξωτερική επίπλωση σύμφωνα με το στυλ που επιθυμείτε και παράλληλα να αντέχει στο χρόνο.

Δημιουργία λίστας με το τι χρειάζεστε

Δημιουργήστε  τη λίστα των σετ εξωτερικής επίπλωσης και διακοσμητικών βασισμένη στις διαστάσεις του εξωτερικού σας χώρου σε συνδυασμό με τα κομμάτια που πραγματικά χρειάζεστε. Έτσι θα μπορέσετε να αποφύγετε τυχόν σπατάλες και άσκοπες επιστροφές!

Κλιματικές συνθήκες

Οι τρεις παράγοντες που βοηθούν στην επιλογή του υλικού των επίπλων και διακοσμητικών εξωτερικού χώρου, είναι το κλίμα, η φροντίδα που χρειάζονται για να συντηρηθούν και αν σας ικανοποιούν στιλιστικά. Ο ζεστός και ξηρός καιρός σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες προκαλεί αλλοιώσεις στα έπιπλα βεράντας ή κήπου όπως και η υγρασία. Στην πρώτη περίπτωση μπορεί να προκληθούν φθορές αν τα έπιπλα είναι ψάθινα ή ξύλινα δημιουργώντας τους ρωγμές. Επιπλέον οι δυνατοί άνεμοι μπορούν και παρασέρνουν τα ελαφριά πλαστικά έπιπλα ή τα έπιπλα αλουμινίου ενώ η συχνή βροχή καταστρέφει τις ξύλινες κατασκευές. Έτσι κατά την αγορά θα πρέπει να υπολογιστούν οι λεπτομέρειες αυτές, καθώς και να ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες συντήρησής τους.

Μέτρηση εξωτερικού χώρου

Πριν την επιλογή διαστάσεων των επίπλων, θα χρειαστεί να γίνει μέτρηση του χώρου που διαθέτει το εξωτερικό μέρος της οικίας σας. Βεβαιωθείτε πως θα υπάρχει αρκετός χώρος ανάμεσα στα έπιπλα για να κινήστε πιο άνετα. Αν δεν υπάρχει αρκετός διαθέσιμος χώρος, ένα μικρό τροχήλατο μπαρ ή ένα τραπεζάκι λειτουργούν καλύτερα από ένα μεγαλύτερο, καθώς και η χρήση σκαμπό αντί καρεκλών.

Το κατάλληλο σημείο για κάθε έπιπλο

Επιλέξτε την εξωτερική σας επίπλωση ανάλογα με το που επιθυμείτε να τοποθετηθούν τα κομμάτια (πάνω σε σκληρή επιφάνεια, γρασίδι κλπ) λαμβάνοντας υπόψη το υλικό κατασκευής τους. Για παράδειγμα αν στο γρασίδι μπουν έπιπλα από μαλακό ξύλο, η υγρασία από το έδαφος θα προκαλέσει φθορές. Επίσης, η υγρασία μπορεί να προκαλέσει διάβρωση ακόμη και σε ορισμένα μεταλλικά έπιπλα.

Συμπληρωματικά με τα παραπάνω, παράγοντες που συντελούν στην εύστοχη επιλογή εξωτερικής επίπλωσης είναι η ποιότητα, άνεση, η αντοχή, η κάλυψη των πρακτικών αναγκών και οι διακοσμητικοί σκοποί που πληρούν, σε συνδυασμό  με την εύκολη αποθήκευσή της.

Σε κάθε περίπτωση, η σωστή  επιλογή εξωτερικής επίπλωσης οδηγεί στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στο σπίτι διότι προσφέρει επιπλέον χαλαρότητα και ξεκούραση, ιδιαίτερα αν αυτά έχουν καλαίσθητο σχεδιασμό.

Στην αγορά υπάρχει μεγάλη ποικιλία μοντέρνων και κλασσικών outdoor επίπλων με πολλούς εύχρηστους συνδυασμούς που περιλαμβάνουν σετ τραπεζιών-καθισμάτων, ξαπλώστρες, αντικείμενα διακόσμησης, αιώρες κ.α. που προορίζονται για όλα τα γούστα και τις ανάγκες.

Μια από τις εταιρίες που ξεχωρίζει για τα πρωτοποριακά της σχέδια στο χώρο της outdoor επίπλωσης και του exterior design είναι η ισπανική Vondom η οποία αποτελεί ηγέτη στον κλάδο της. Οι σειρές επίπλων που διαθέτει είναι σχεδιασμένες και κατασκευασμένες σύμφωνα με τις τελευταίες τάσεις και διακρίνονται για την κομψότητα, την άνεση και την ανθεκτικότητά τους, ενώ κάθε κομμάτι της συλλογής μπορεί να αποτελέσει στιλιστική παρέμβαση σε κάθε εξωτερικό χώρο κατοικίας, εξοχικού σπιτιού, ξενοδοχείου ή και καταστήματος εστίασης.
EL EN